+48 663 248 418

kontakt@spacjastudio.pl

44-100 Gliwice, ul. zwycięstwa 10

2021 © Spacja Studio. Wszystkie prawa zastrzeżone

064 _ MIESZKANIE W GLIWICACH

PROJEKT: SPACJA STUDIO
ZAKRES: KOMPLEKSOWY PROJEKT WNĘTRZ
POWIERZCHNIA: 62 M2
RODZAJ WNĘTRZA: MIESZKANIE W BLOKU, NOWE BUDOWNICTWO

Mieszkanie w Gliwicach zostało zaprojektowane dla młodej rodziny z dzieckiem.
Całe wnętrze jest spójnie kolorystycznie, zachowując jednocześnie indywidualny charakter każdego z pomieszczeń. Głównymi materiałami wykorzystanymi w projekcie jest beton, drewno oraz kolor żółty, który dopełnia i ożywia stonowane wnętrze. Wisienką w projekcie jest dekoracyjna tapeta, która znalazła się na ścianie łączącej przedpokój ze strefą dzienną. Ogromna grafika, w której zostały również ukryte drzwi do łazienki, jest elementem, który przyciąga najwięcej uwagi w mieszkaniu.

Strefa dzienna została połączona z przedpokojem poprzez podkreślenie i przedłużenie korytarza na salon obniżonym sufitem oraz dekoracyjną tapetą.

W niewielkiej sypialni najważniejsze jest łóżko z tapicerowanym wezgłowiem, ciągnącym się przez całą szerokość ściany. Ze względów funkcjonalnych wygospodarowano również miejsce na przechowywanie w wiszących szafkach oraz biurko do pracy z praktycznymi szufladami.

Pokój dziecięcy to królestwo małego Wiktora. Na jednej ścianie połączono zabudowę z łóżkiem oraz tapicerowaną ścianą w kształcie domku, natomiast po drugiej stronie pokoju znalazła się miękka pufa, dekoracyjna tapeta oraz miarka wzrostu dopasowana kolorystycznie do reszty pokoju.

W łazience znalazło się miejsce na pralkę do zabudowy, sporą ilość przechowywania oraz wannę. Wieszak na papier ukryto sprytnie w zabudowie meblowej, a duże lustro powiększa oraz rozświetla niewielką przestrzeń.