+48 663 248 418

kontakt@spacjastudio.pl

44-100 Gliwice, ul. zwycięstwa 10

2021 © Spacja Studio. Wszystkie prawa zastrzeżone

040 _ APARTAMENT W WARSZAWIE

PROJEKT: SPACJA STUDIO
ZAKRES: KOMPLEKSOWY PROJEKT WNĘTRZ
POWIERZCHNIA: 85 M2
RODZAJ WNĘTRZA: APARTAMENTOWIEC, NOWE BUDOWNICTWO

Projekt wnętrza mieszkania w Warszawie łączy nowoczesny minimalizm z kolorowymi elementami, odzwierciedlającymi pogodne podejście do życia jego mieszkańców. Proste, architektoniczne formy zostały połączone z różnorodnymi strukturami, takimi jak drewniane listewki czy ornamentalne płytki.

W strefie wejściowej wygospodarowano oddzieloną garderobę, która umożliwia przechowywanie sporej kolekcji kurtek i butów.

Kuchnia została w całości wkomponowana w dużą, wysoką zabudowę. Strefa robocza wraz z blatem pozostaje ukryta za przesuwnymi drzwiami gdy nie jest w użytku - pozwala to na łatwiejsze utrzymanie porządku w kuchni bezpośrednio otwartej na salon. W centrum strefy dziennej znalazł się duży stół z surowym drewnianym blatem, przy którym postawiono żółtą ławkę oraz wygodne krzesła.

W salonie najważniejszym elementem jest duża, narożna kanapa, o wyróżniającej się niebieskiej barwie, spoczywająca na wielobarwnym dywanie. Tworzą one wypoczynkową wyspę, na której użytkownicy mogą w spokoju poczytać książki, których pokaźna kolekcja znalazła się na przeciwległej ścianie. Zabudowa regału skrywa również drzwi do pokoju dziecięcego.

Przez całą strefę dzienną rozpościera się ściana wykończona drewnianymi listwami. Ociepla i ożywia ona wnętrze, jednocześnie skrywając w sobie drzwi do łazienki oraz głównej sypialni.

Łazienka została zaprojektowana w sposób minimalistyczny, z wyraźnym podziałem na strefy - na wprost wejścia stoi wolnostojąca umywalka z lustrem w czarnej ramie, natomiast po prawej stronie kolejno wnęka prysznicowa oraz toaleta z wysoką zabudową meblową. Malinowe oraz drewniane akcenty ożywiają pomieszczenie i nadają mu nieformalnego charakteru.

W sypialni oprócz pojemnej szafy i tapicerowanego łóżka z dużym wezgłowiem znalazł się kącik czytelniczy. Na podwyższonej posadzce swoje miejsce ma wygodna pufa oraz regał z ulubionymi książkami mieszkańców. 

W pokoju dziecięcym pierwsze skrzypce gra łóżko na antresoli, pod którym wygospodarowano kącik do nauki i zabawy. Biurko znalazło się w najjaśniejszej części pokoju, gdzie naturalne światło dociera z obu jego stron.