+48 663 248 418

kontakt@spacjastudio.pl

44-100 Gliwice, ul. zwycięstwa 10

2021 © Spacja Studio. Wszystkie prawa zastrzeżone

008 _ MIESZKANIE W KNUROWIE

PROJEKT: SPACJA STUDIO
ZAKRES: KOMPLEKSOWY PROJEKT WNĘTRZ
POWIERZCHNIA: 53 M2
RODZAJ WNĘTRZA: MIESZKANIE W BLOKU, WIELKA PŁYTA

Projekt wnętrz autorstwa Spacja Studio, znajdującego się w typowym bloku z wielkiej płyty z lat 70-tych. Odsłonięcie na ścianach autentycznego surowego betonu, z którego zbudowany jest blok, nadało mieszkaniu wyrazistego charakteru.

Najważniejszym zabiegiem wpływającym na charakter wnętrza było otwarcie kuchni na pokój dzienny, dzięki czemu powstała przestronna strefa sprzyjająca wspólnemu spędzaniu czasu przez domowników. W miejscu ściany znalazła się niska zabudowa łącząca szafkę pod telewizor od strony salonu oraz niewielki blat roboczy z hokerami od strony kuchni.

Całe wnętrze porządkują funkcjonalne zabudowy na wymiar, dzięki którym mieszkanie stało się praktyczne i wygodne w codziennym użytkowaniu. Specjalnie do wnętrza zaprojektowane zostały również łóżka na wymiar, wykorzystujące maksymalnie przestrzeń i umożliwiające wygodne czytanie przed snem.