MIESZKANIE W KNUROWIE

Projekt wnętrz mieszkania w Knurowie znajdującego się w typowym bloku z wielkiej płyty z lat 70-tych. Najważniejszym zabiegiem wpływającym na charakter wnętrza było otwarcie kuchni na pokój dzienny, dzięki czemu powstała przestronna strefa sprzyjająca wspólnemu spędzaniu czasu przez domowników. W miejscu ściany znalazła się niska zabudowa integrująca w sobie szafkę pod telewizor, a od strony kuchni niewielki blat ze stołkami barowymi. Całe wnętrze porządkują funkcjonalne zabudowy na wymiar, dzięki którym mieszkanie stało się praktyczne i wygodne w codziennym użytkowaniu. Specjalnie do wnętrza zaprojektowane zostały również łóżka, uprzyjemniając mieszkańcom czytanie przed snem. Odsłonięcie na ścianach surowego betonu, z którego zbudowany jest blok nadało mieszkaniu mocnego, loftowego charakteru, natomiast elementy skandynawskie ocieplają wnętrze.

Spacja Studio  |  e-mail: kontakt@spacjastudio.pl  |  tel. 663 248 418